fashion

Hoe haalt u het meeste uit uw horloge?

Horloge reparatie Rotterdam

 

 

Wij kunnen eigenlijk bijna elk horloge repareren met behulp van slechts een paar gereedschappen. We gebruiken een klein beetje gereedschap om eenvoudige reparaties uit te voeren. Allereerst zijn we op zoek naar een scherpe schaar. Materialen die je moet vermijden om juwelenwerk uit te voeren. Hout, legeringen, en sommige edelstenen zijn moeilijk te knippen met een schaar. Gebruik alleen het gereedschap dat nodig is voor de klus. Gebruik een juwelierspas om het juiste gereedschap te kiezen.

Druk de kroon af en wind het horloge op. Het horloge wordt op de basis geplaatst. Het horloge zal waterpas staan en de horlogestang zal in zijn normale positie staan. Gebruik de tang om het horloge verder op te winden terwijl u de kroon en de horlogekap in de normale positie houdt. Ga zo door tot het horloge geluidloos is.

Haal het horloge uit de kast en onderzoek de achterkant van het horloge. Er zou een kleine deuk moeten zijn in het gebied van de bezel. De binnenkant van de horlogekast moet glad zijn en er mogen geen vreemde materialen in vastzitten. Het gebied waar het horloge gescheurd is, moet goed behandeld zijn om de slijtage van de tijd op te vangen.

Verwijder wat niet nodig is om het uurwerk in zijn normale toestand te laten terugkeren. Verwijder alle gevoelige delen uit de horlogekast. Met uitzondering van het haakje van de armband aan de achterkant van het horloge, moeten alle andere onderdelen worden weggesneden. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven los te draaien waarmee het horloge op zijn plaats wordt gehouden.

Plaats het horloge voorzichtig terug in de kast. Draai het horloge terwijl u dit doet. De achterkant van het horloge moet in een rechte positie staan. Zo kunt u het horloge gemakkelijk plaatsen op een kast met rechte zijkanten.

Herhaal deze stappen tot alle onderdelen stevig aan de behuizing zijn bevestigd.

Haal het horloge uit de kast en plaats het op een horlogedoos. De doos zal uw horloge zo vasthouden dat het in geen enkele positie kan bewegen.

Zoek op je horloge naar verloren geluiden. Plaats een kleine ruimte naast de klok met een geluidsapparaat. Als uw horloge een radio heeft, probeer dan de radio-ontvangst op te vangen met een gelukje en noteer de tijd met precies dezelfde tijd die u noteerde. Als uw horloge een televisie heeft is dit een goede plaats om te zoeken met een penregister.

Misschien wilt u in uw bagage zoeken naar stukken die u kunnen helpen bij uw zoektocht. Dit is een goede manier om extra informatie te krijgen en misschien vindt u nog meer audio- en bandschatten.