fashion

Hoe creëer je een professioneel imago

Barbershop Schiedam

 

 

 

 

 

Waarom zou u als klant uw kapperszaak en uw professionele imago aan hen toevertrouwen? Als de kapper zich op zijn gemak voelt bij het werk dat hij doet, groeit uw vertrouwen. Elke klant moet zich op zijn gemak voelen bij het imago dat hij voor zijn klanten creëert.

Elke professionele uitstraling heeft een bepaalde aura over zich. Je wilt geen momenten van zwaarte in je leven voelen. Uw professionele imago moet vloeiend zijn en mag geen negatieve momenten in uw leven brengen. Vergeet niet dat u uw hard verdiende geld betaalt en u moet de best mogelijke professionele uitstraling krijgen.

Formele kapsels zijn een geweldige manier om een professioneel imago te creëren. Een formele look kan zo eenvoudig zijn als een zakenpak dat perfect in pasvorm en vorm is. Of het kan een fantastisch kapsel zijn dat ontworpen is als een stel choreografen in een salon. De stylist weet hoeveel mensen het gaan zien. Daarom moet een goede stylist de tijd nemen om te leren over de manier waarop je denkt en wat het beste bij je past. De stylist moet plannen ” Spa ” tijd speciaal voor degenen die willen om weg te komen van de stress van het leven.

Hier zijn een paar eenvoudige regels om het perfecte salonbeeld te creëren:

Pas op voor een professionele stylist die niet professioneel genoeg is. Ze moeten over de juiste uitrusting beschikken, inclusief de juiste kleding en gereedschappen. Van een professionele stylist wordt verwacht dat hij weet hoe hij elk gereedschap moet gebruiken, van een verfpistool tot een stofzuiger met hoog vermogen. Als een stylist deze gereedschappen niet gebruikt of niet gekwalificeerd is, zal de klant ongelukkig zijn. Als die persoon Lashings in de barbershop is, zal hij klant voor het leven zijn.

Alle klanten zijn belangrijk en dat mag je nooit vergeten. Je stylist moet je tijd waarderen door je het gevoel te geven dat je belangrijk bent. Stylisten moeten hun kennis en vaardigheden voortdurend verbeteren. Een goede stylist houdt zijn vaardigheden op peil door nieuwe technieken te leren en nieuwe producten uit te proberen. Je stylist up-to-date houden is belangrijk omdat iedereen ouder wordt. Een goede stylist houdt zijn vaardigheden op peil en biedt zijn klanten iets nieuws aan.

Geloof in je stylist. De meeste klanten willen zich belangrijk voelen en ze kunnen alleen echt over hun stylist praten met hun stylist. Als je altijd een fan van de stylist bent geweest, kun je misschien met hem of haar praten over het verlaten van de zaak.

Probeer voordat u koopt. U hebt misschien al honderd stylisten geprobeerd of misschien hebt u er maar één gebruikt. Vertrouw er niet op dat uw stylist u een goede service zal geven als hij of zij het product of de techniek die het beste bij uw haar past niet heeft uitgeprobeerd. U wilt een geweldige look voor een gelijkmatige prijs.

Uw stylist moet op de hoogte zijn van de beste merken en weten waar ze te koop zijn. Ze moeten met u overleggen over de soorten producten die u op uw haar wilt gebruiken en wat bevorderlijk is voor gezond haar. Professionele stylisten geven advies over kleurkeuze, shampoo en conditioneringsbehandelingen die het beste in uw haar naar boven halen.

ontsmet de schaar. Het zal uw volgende bezoek aan de salon een betere maken.

Praat je niet uit een conditioner behandeling. Je stylist weet het het beste.

Een second opinion vragen. Vraag naar behandelingsopties en mogelijke bijwerkingen op uw haar.

Let op je stylist. Kijk hoe ze de behandeling aanpakt.

lees meer:

Kapper Schiedam 1600

Barbier schiedam 40