fashion

Het juiste pak kiezen

pak kiezen

Een trouwpak bestaat uit meer dan alleen een pak; het omvat ook bijpassende schoenen, dassen, manchetknopen, houding, zelfvertrouwen enz.

Herenkostuums kunnen worden gehuurd of gekocht. Er zijn veel particuliere kostuumwinkels of kleermakerijen die uitsluitend voor mannen op maat gemaakte pakken aanbieden. De prijs van een pak hangt af van vele factoren zoals merk, kwaliteit, uniciteit enz. Het kiezen van een pak is helemaal niet moeilijk met een beetje hulp.

Hier zijn enkele tips die u zullen helpen het perfecte pak te kiezen om uw look af te stellen:

Kies de juiste stof. De juiste stof kan een merkbaar verschil maken. Monotoon zal nooit goed gaan met een casual look. Kleur of contrast zorgt voor een mooie look Maatpak.

inspectie is de beste gok bij het kiezen van stof. De juiste stof geeft comfort en het is beter om overal dezelfde stof te kiezen.

In het geval van een mix en match combinatie, ga altijd voor een andere stof. Het zal er vreemd uitzien als elke stof wordt gekozen.

In het geval van katoen wordt de voorkeur gegeven aan een lichtere stof die past bij het warmere weer.

Zijden pakken zijn pakken die glanzen; het beste is om er handschoenen bij te dragen. Bij voorkeur een broek die past bij de gelegenheid.

Borduren kan goed gaan, maar vraag het na bij de werkgever. Het kan nadelig zijn om gedetacheerd te worden als je geen kleermaker op maat bent en alles zelf moet repareren.

Stel het recht een beetje in. Vraag uw kleermaker om een stukje stof vast te houden en er een lapje op te leggen. Het maakt je mooier en geeft een slimme look.

De mode-industrie heeft bepaalde regels en voorschriften opgesteld. Die moet u bij voorkeur volgen. De maat van het doek speelt een vitale rol. Vraag ook uw kleermaker om alle elementen van het pak een perfecte pasvorm te geven. De totale look moet aantrekkelijk zijn en moet verschillen van uw pak tot het laatste. Uw kleding moet u een goed gevoel geven. Het belangrijkste is dat ze perfect bij uw lichaam passen. Wees voorzichtig met de maat als u aan de zwaardere kant bent.

Het dragen van de perfecte das en pak is het beste. Het creëert de valuta van de kleding. Mensen hebben bijvoorbeeld verschillende soorten dassen, zoals smalle, brede, lange, club en andere varianten. Mannen met een lange nek moeten een wijde das en een pak met ronde hals dragen. Langere mannen moeten voorzichtig zijn en een pak dragen met twee of drie knopen. Mannen met een dunne nek kiezen best een smalle of slanke das.

Elk deel van het pak moet goed vastzitten. Zo moeten bijvoorbeeld in de borstzak van een jasje alle knopen passen; de broekzakken moeten op dezelfde plaats zitten als de borstzak. Bij broeken en pantalons kan het voorkomen dat de zakken niet precies op de juiste plaats zitten, maar tegelijkertijd mag geen van de knopen op de rand van de zak zitten.

De zakken moeten exacte kopieën zijn van het pak. In de zakken wordt een plooi gebruikt om de hoek in de richting van de opening van de zak te houden. Men moet dus zijn hand naar voren bewegen om zijn drukknoop naar de voorkant van het pak te brengen om te voorkomen dat de zakken elkaar overlappen, want dit kan moffen veroorzaken.

De knopen moeten goed zitten en er zijn verschillende normen voor verschillende soorten pakken; dinerjacks moeten knopen hebben vanaf de onderkant van het jasje helemaal tot aan de bovenste knoop. Er zijn ook verschillende normen voor verschillende soorten jasjes en men moet voorzichtig zijn.