fashion

De geschiedenis van het lingerie-kledingstuk

lingerie

De luxueuze en modieuze Net panty, die een weerspiegeling is van een heropleving van de glamour en een assertiever vrouwelijk persoonlijkheid, is sinds de jaren 1950 een steunpilaar in de wereld van de mode en de glamour.

Het lingerieconcept is in de loop van de tijd geëvolueerd en bereikte zijn hoogtepunt in het discotijdperk van de jaren zeventig. Sindsdien is het echter in vele vormen terug te vinden, waaronder betaalbare plus size en vernieuwende modelingerie.

Het keerpunt in de geschiedenis van het lingeriekledingstuk was de opkomst van de set-in beha’s in het begin van de jaren 80, die vergelijkbaar waren met de beha’s van de jaren 60 maar dan zonder bandjes. De set-in beha is, in een of andere vorm, overgenomen door een grote verscheidenheid van lingeriemodeontwerpers en -fabrikanten, die een nieuw ontwerp, een nieuwe mode en nieuw materiaal in de lingeriearena brachten.

Ontwerpers zoals Michael Kors, Monica Roberts, en Donna Karan revolutioneerden de lingerie-omgeving met hun gedurfde en levendige ontwerpen. Vóór de komst van het world wide web reageerden de online detailhandelaren traag op de opkomende markt, omdat grote bestellingen op bestelling moesten worden geplaatst. Echter, met de komst van het internet werden e-commerce websites overnightapers in het toegankelijk maken van lingerieontwerpen voor iedereen.

Lingerie feiten

Volgens de website Craigslist zijn er 8,3 miljoen actieve vrouwelijke shoppers en 8 miljoen actieve mannelijke shoppers. De gemiddelde hoeveelheid tijd dat mensen hun lingerie dragen is ongeveer 36 uur per week. De website merkt op dat de gemiddelde tijd dat mensen hun lingerie dragen, elk jaar verandert.

Meer dan 6,8 miljoen vrouwen en 1,6 miljoen mannen meldden dat zij hun ondergoed of lingerie niet zo regelmatig dragen als zij zouden moeten. Toch kocht de meerderheid van de mensen hun lingerie met korting of uit het rek. Volgens de enquête heeft 70 procent van de vrouwen en 54 procent van de mannen hun aankopen gedaan “omdat ze het in de uitverkoop zagen”.

Wie koopt de lingerie?

Volgens het tijdschrift Fusion heeft 48 procent van de vrouwen en 52 procent van de mannen hun aankopen gedaan naar aanleiding van een catalogus die zij online hebben gevonden. 48 procent van de vrouwen en 47 procent van de mannen zegt te vertrouwen op verkopers en assistent-managers voor hulp en advies, terwijl 24 procent van de vrouwen en 22 procent van de mannen afhankelijk is van vrienden en familie.

Hoe doen mensen hun lingerieaankopen?

Via de detailhandel worden beha’s en slipjes aan klanten verkocht tegen een fractie van de kosten die zij zouden betalen als zij hun aankopen in fysieke winkels zouden doen. De zogenaamde grote warenhuizen, zoals Target, Macys en Dillards, hebben zich de online markt eigen gemaakt. Target alleen al koopt elke week een verbazingwekkende 2.700 van de meest verkochte beha’s en slipjes in de Verenigde Staten. De website van Target heeft meer dan 1.300 verschillende stijlen in de lingerieafdeling.

Daarnaast bieden community websites zoals Lolita Lingerie een unieke winkelervaring in eigen tempo. Zo kunnen consumenten bij een gloednieuwe, exclusieve Button van Paige door een netwerk van verschillende ontwerpers, merken en stijlen bladeren om iets te kiezen dat ze niet uit de winkel kunnen krijgen.

Lovidolls.com-fashionlounge.com, Shopnights.com-fashionlounge.com, en N SachinDrop.com

helpen de marktleiders die lingerie verkopen tegen aanzienlijke kortingen, omdat zij een gunstige koopkracht hebben.

De recente economische instabiliteit heeft ertoe geleid dat mensen op zoek zijn naar stabiele, opbrengstgebonden mode en vaak is telemarketing een betrouwbare manier om nieuwe zaken en nieuwe klantenbestanden te genereren. In de zeer concurrerende markt van de manier, zijn de savvy marketeers in staat om einde-van seizoenverkoop en kortingsbonnen aan consumenten aan te bieden. Voor de consument op zoek om te besparen, te vermijden winter winkelen en online te kopen kanten nummer’s, bodysuits, en sexy slipjes op 50% minder van de detailhandel.

Hoe bijzonder het ook mag lijken, nichifications zijn niet aangeslagen bij de grote retailers. In plaats daarvan heeft winkelgigant Wal-Mart het succes van Target nagebootst in de categorie klein tot middelgroot. Het biedt een moderne, eenvoudige en efficiënte website. De aangeboden selectie is ook verre van uitgeput. Het begon met het aanbieden van alleen kleding en ondergoed als een alternatief voor de verkoop via zijn concurrenten, H&M en GAP. Wal-Mart heeft sindsdien ook schoeisel, accessoires, kinderartikelen en natuurlijk de legendarische Wal-Mart beroemde jeans opgenomen.

Check de laatste trends, creëer nieuwe looks, en vind het item dat niemand anders heeft. Als je het daar niet als eerste vindt, is de kans groot dat ze het toch niet van zo’n goede kwaliteit hebben!