fashion

De geschiedenis van Dames

Dameskleding Rotterdam

 

 

Dames kopen meer topjes en blouses in Australië dan waar ook ter wereld. In landen als polen, griekenland en bonia zien we enorme sociale en culturele veranderingen. Deze veranderingen lijken voor de meeste mensen als een verrassing te komen. Niemand ziet ze aankomen. De enige aanwijzing voor de komende veranderingen is wanneer buitenlandse bedrijven in deze landen uitbreiden. Wat zijn deze veranderingen en hoe zijn zij ontstaan?

In veel landen is er een elite die steeds groter wordt, evenals de topklasse. Deze eliteklasse is geen nieuw concept. Zij heeft altijd bestaan. In de 19e eeuw waren er specifieke modieuze groepen in Europa. Deze groepen kleedden zich op specifieke manieren. Zij waren modieus elegant en verfijnd. De hogere klasse creëerde een heel nieuw concept van zichzelf. Zij creëerden een nieuwe cultuur die mode hoog in het vaandel voerde. De buitenlandse elite zag deze nieuwe trend onmiddellijk en nam hem ter harte. Ze begonnen in groten getale naar de westerse wereld te emigreren. Ze brachten een nieuw concept van luxe.

Toen de eerste golven Aziatische emigranten Albertwood en comfort in Engeland en Hong Kong haalden, brachten zij een glamoureus en geraffineerd concept van het goede leven mee. Het Engelse concept van formele kleding kwam uit de hoofdstraat in het Westen. Dit was een opwindend en zeer nieuw concept. Men hoefde alleen maar te kijken naar de stijlen die door bepaalde groepen mensen werden gedragen en deze te vergelijken met de hedendaagse haute couture. Men zou soortgelijke tendensen zien en toch tijgerachtige kleding, avondleder, avondleder, bandagejurken, camisooljurken, chemisetops en blouses, om er maar een paar te noemen. Men zou verbaasd zijn hoe de mode zich is blijven ontwikkelen. Hoewel het Westen de nieuwe Aziatische cultuur in zich opnam, ontwikkelden zij vervolgens hun eigen concepten van mode en als gevolg daarvan liepen de trends uiteen.

In de wereld van vandaag is het concept damesmode enorm opgebloeid. Het is levendiger en wereldwijd geworden. Het is een enorme industrie geworden met grote investeringen, uitgebreide productie, nieuwe technieken en design. Aziatische ontwerpen vinden hun weg naar de Europese tieners en verder.

De verschillende soorten stijlen en mode weven door de verschillende culturen over de hele wereld. De Japanse kimono is bijvoorbeeld altijd een symbool geweest voor rijkdom, schoonheid en traditionele waarden. De kimono bestaat vandaag de dag nog steeds en is overal te zien, niet alleen in Azië waar men al honderden jaren komt. Het vooruitzicht dat de kimono alleen in India zal verschijnen, lijkt aanstaande.

In de lente en zomer van 2009 zullen dames die een kimono of traditionele Japanse kleding dragen een grote invloed hebben op de manier waarop wij denken en ontwerpen.

De textieltechnologie is ver genoeg gevorderd om high-tech productie van sommige dameskleding mogelijk te maken. In Apr 2008, Gore Tex die lightswept maakt om de ultieme warmte en bescherming tegen de zon tegelijkertijd aan de huid te geven.

In 2005 begon Lil Wayne de lijn Gracerows dit nadat ze de kleding had gedragen. Ze bracht ongeveer twee maanden door in hotels en privéwoningen met haar eigen uitgebreide outfits, waarbij ze deze kledingstukken uitzocht als cadeaus voor haar vrienden en familie.

In 2006 creëerde Hugo Boss een modeshow die gebaseerd was op de Flower show, maar dan gestyled door Hugo Boss. Beroemdheden uit aangrenzende gebieden werd gevraagd zich te verkleden om gasten te ontvangen; Australië was een geweldige markt voor dit specifieke marketingconcept vanwege de sterke banden tussen de feesten en de elites.

lees meer: